Ja, rubriken är ju lite missvisande då det knappast handlar om några konster, men för mej är det nästan en konst att laga mat;)
Alla som känner mej vet att jag inte är någon kock, ja knappast ens någon med matlagningskunskaper alls. Intresset för mat finns, ja det vill säga att äta den ~ älskar god och vällagad mat men har absolut inte tålamod eller lust att stå med det länge. Vet att exmaken kunde börja med söndagsmaten på förmiddagen med att koka egen fond mm mm och sen åt man upp maten på en kvart som tagit kanske sex timmar att laga. Men så var han också kock och fenomenal på att laga god mat! Alltså var det som att flytta hemifrån och börja laga mat på egen hand när vi separerade och sakta men säkert har det gått framåt. Sonen brukar hjälpa till och är kött- och fågelansvarig (dvs kryddning och tillagning) vilket är roligt. Det kan jag sakna/ångra, att jag inte visade mer intresse för matlagningen och att sonens pappa hade släppt in mej i köket lite mer ~ för det är ju riktigt trevligt å mysigt att laga middag tillsammans:))

Hade fått en hel frysen lax av Johanna å Lasse men stod handfallen länge till jag tog mej i kragen och plockade fram den för att göra ett försök att tillaga den.

Hade fått en hel frysen lax av Johanna å Lasse men stod handfallen länge till jag tog mej i kragen och plockade fram den för att göra ett försök att tillaga den.

Beslutade mej för att skiva den och så grillade jag laxkotletter och det blev supergott!! Jag hade never rört en firre förr så jag blev faktiskt märkta stolt över resultatet *LeR*
En annan sak som jag också gav mej på i söndags var att tillaga en hel färsk kyckling. Blev rejält avskräckt från att handera hel färsk kylling när jag i början på -96 gjorde just det vilket resulterade i att jag blev jättedålig och fick campylobakter, en veckas isolering på Lunds lasarett och missfall (fast hade jag inte fått det så hade jag ju inte två månader senare blivit gravid med min älskade son:) Iallafall så har jag varit rädd och alltid köpt färdiglagad kyckling men nu gav jag mej fasiken på att jag skulle fixa det och snaka om att jag gjorde! Oh my god vad gott! *himlar med ögonen* Till hade vi potatis och så gjorde jag egen brunsås (first time det åså) på skyn som blev över och i med en klick svartvinbärsgelé och till det hade vi svart vinbärsgelé & hemmagjord inlagd ättiksgurka, också den gjord av mej själv ~ ja, jag måste säga att jag har faktiskt imponerat på mej själv...hahaha...och sonens rektioner skall vi inte tala om! Han om nån kan få en att växa flera centimeter och känna sej peppad att fortsätta. När han tagit ett par tuggor sade han ordagrant: -"Aså mamma, detta var det godaste jag NåNsiN ätit!! Nu är det officiellt - DU är bäst på att laga mat"
Hahaha...så söt han är min son. Fast det sista håller jag inte med om, men jag tar det ändå som den största komplimangen JaG kan få :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar